Koostisained

 Tai värske kurgi ja kreveti salat
600 gVärsket kurki
150 gKrevetisabasid soolvees
3 slTai kalakastet (nam pla)
2 tkLaimi mahl
1 tlPruuni suhkrut
1 tlHakitud seemneteta tšillikauna
1 slHakitud värsket koriandrit
Nädalavahetus on jälle käes ning aeg soovitada meie lugejatele midagi mõnusat hamba alla. Kuna tulemas on kuum ja peaaegu, et troopiline kaks päeva, siis pakume välja just salati - krehvtise ja kerge kurgisalati krevettidega.

Taipärane salat sobib hästi eelroaks, aga ka lisandiks näiteks grillitud kalale. Kohalikest kaladestvõiks grillile visata värske tuulehaugi või ahvena. Kui soov vähe eksootilisema mereanni järele, siis hea kaheksajalg või kalmaar klapib samuti selle salatiga hästi.

Samuti võid salatit serveerida väikeste rullidena riisipaberisse (nt Blue Dragon) keeratuna. Selleks aseta üks riisipaber korraga laiemasse nõusse kuuma vette 15 sekundiks, seejärel tõsta korraks nõrguma niiskele köögirätikule ning keera täidisega väikeseks rulliks. Võib pakkuda niisama või kiirelt frittida, serveerides kõrvale magusat tšillikastet.

Valmistamine

  • Koori kurgid ja lõika peenteks kangideks. 
  • Sega kokku kalakaste, laimimahl ja suhkur. 
  • Jätka segamist, kuni suhkur on sulanud. Lisa tšilli ja roheline sibul. 
  • Sega kausis kurk, krevetid ja kaste. 
  • Head isu!
KingitusOma Maitse