Koostisained

500 gkanafileed või naha ja kondita kintsuliha
2 slgaram masala maitsesegu
 soola
50 gvõid
2 keskmist porgandit
2 sellerivart
2 sibulat
2-3 küüslauguküünt
 pöidlasuurune jupp hakitud ingverit
2 suuremat rohelist õuna
2 keskmist kartulit
1 keskmine bataat
100 gpunaseid ube (24 tundi eelnevalt leotatud või siis konserveerituna)
1 lkanapuljongit
400 mlkookospiima
200 gsuvikõrvitsat
200 gmuskaatkõrvitsat
100 gbeebispinatit või külmutatud spinatit
2 kooritud ja tükeldatud tomatit
1 slvalge veini äädikat
 soola ja pipart
 PEALE
 röstitud ja hakitud India pähkleid
 hakitud värsket koriandrit
Mulligatawny on Indiast pärit rikkalik mahedamaitseline supp kana ja kookospiimaga. Õunad sobivad suppi ideaalselt. Koostisosasid on küll palju, kuid suurem osa neist on sügisesel ajal kõikidel turgudel ja poodides olemas ja tegelikult ei juhtu ka siis suurt midagi, kui mõni köögivili teisega asendada või hoopis panemata jätta. Magusmahe kreemjas supp on kindlasti proovimist väärt.

Valmistamine

  1. Tükelda kana suupärasteks tükkideks ning sega garam masala ja 0,5 tl soolaga. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel või ning pruunista kanatükke selles kergelt igast küljest, kokku umbes 8 minutit. Võta kana pannilt ja aseta taldrikule.
  2. Pane samale pannile tükeldatud porgandid, seller ja sibul. Kuumuta umbes 5 minutit. Lisa purustatud küüslauk, ingver ja tükeldatud õunad. Hauta, kuni õunatükid on pehmed, selleks kulub umbes 8 minutit. Lisa tükeldatud kartul, maguskartul ehk bataat ja oad ning kalla peale umbes pool puljongist, et köögiviljad oleksid pannil kaetud. Tõsta veidi kuumust ja lase puljongil keema tõusta. Kui puljong keeb, alanda jälle kuumust ja keeda suppi umbes 10 minutit, kuni kartulid on pehmed.
  3. Lisa kanatükid, kookospiim, ülejäänud puljong, tükeldatud suvikõrvits, kõrvits, spinat ja tomat ning maitsesta soola-pipraga. Keeda veel umbes veerand tundi. Kui kõik koostisained on pehmed, tõsta pott tulelt ja maitsesta suppi ka veiniäädika ja vajadusel soola-pipraga. Puista peale hakitud India pähkleid ja koriandrit.
  4. Serveeri koos aurutatud basmatiriisiga, mida pannakse supikausi või -taldriku põhjale, ja peale kalla supp.
Oma Maitse