Muna-spinatipirukas
Koostisosad:
TAINAS
- 225 g Jahu
- 100 g Grahamjahu
- 125 g Või
- 125 ml Vesi (jääkülm)
- 1 tk Muna
- Sool
TÄIDIS
- 500 g Spinat (sobib ka külmutatud)
- 1 tk Suvikõrvits (keskmine)
- 3 tk Tomat (kuivatatud, õlis)
- 7 tk Muna
- 200 ml Rõõsk koor (35%-line)
- 150 g Riivjuust
- Sool
- Must pipar
- Muskaatpähkel (riivitud)
1. Sega kokku kõik tainakomponendid. Kui tainas tuleb liiga kuiv, lisa pisut vett, vastupidisel juhul sega hulka veidi jahu. Tainas peab tulema pehme ja elastne. Mässi tainapäts kilesse ja jäta 30 minutiks külmikusse seisma.
2. Jaota tainas kaheks. Üks osa suru võiga määritud lahtikäivasse vormi, äärista servad hõbepaberiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 5 minutit.
3. Sulata spinat ja pigista välja üleliigne vesi. Sega hulka 3 muna, vahukoor ja riivitud juust. Maitsesta muskaatpähkli ja soolaga.
4. Viiluta suvikõrvits ja prae pannil oliiviõlis kergelt läbi.
5. Kalla spinatisegu vormi. Löö peale 4 muna, lisa tükeldatud kuivatatud tomatid ning kata suvikõrvitsaviiludega. Maitsesta soola ja pipraga. Nüüd rulli ülejäänud tainast ringikujuline latakas ja lõika sellest vormisuurune ring. Kata sellega pirukas ja pigista servadest kinni. Mina monteerisin tainajääkidest veel lillemustri.
6. Pintselda pirukas munakollasega ja pista 180-kraadisesse ahju. Küpseta 45 minutit kuni 1 tund. See pirukas tuleb imehea! Tasub meisterdada.