"Islam ei ole kultuur, vaid religioon. See tähendabki seda, et ei ole olemas ka sellist asja nagu islami toit. On olemas erinevate islamimaade ja kultuuride toidud. Islam, koos oma traditsioonide ja nõuetega, võetakse ja tõstetakse just sellesse kultuuriruumi, kus elatakse ja muudetakse vastavaks selle piirkonna olukorraga. See tähendab ja seda, et toidud on kõikides riikides, kultuurides ja harjumustes erinevad," mainib Lembi, kes avastas islami enda jaoks alles täiskasvanuna.

Selge on see, et Saudi Araabia moslemid söövad teistmoodi kui Maroko, Tuneesia, Jordaania, Liibanoni või Pakistani moslemid. Kui panna kõrvuti Maroko ja Pakistani toidud, siis on need absoluutselt erinevad toidud. Küsimus on pigem nendes reeglites, mida moslemid peavad jälgima oma toidulaua ja -menüü kokku panemisel. Siin on selgelt kaks reeglit - halal ja haram toidud ehk lubatud ja lubamatu. Teine oluline asi, millest tuleb aru saada on see, et moslemid ei ole taimetoitlased, olgugi, et paljuski nii arvatakse. Tõenäoliselt tuleb see sellest, et paljuski levib Islam riikides, kus taimsetest ainetest toitumine on suurema populaarsusega või kuna madalama sissetulekuga riikides on taimedest elamine lihtsalt odavam.
Valmistamine

Pakora tainas


  • Pane kõik kuivained ja küüslauk kaussi, lisa vett ja sega taignaks. Kui jääb liiga paks, lisa veel vett. Taigen ei peaks olema liiga vedel ega liiga paks. 
  • Kui taigen valmis, aja õli kuumaks, kasta soovitud täidis taignasse ja friti õlis kuldseks (kartuli ja lihaga peab jälgima muidugi, et see saaks valmis, mitte ei jääks tooreks/kõvaks). 
  • Õli ei peaks ka ülemäära kuum olema, kuna vastasel juhul lihtsalt see taigen seal ümber kõrbeb ära, aga sisu jääb tooreks.
Naan

  • Aja piim keema ja siis lisa vähehaaval sidrunimahla, kuni näed, et valge piimaosa eraldub veest ja potti jääb kodujuustulaadne mass kollakas vees. 
  • Siis kurna marli või peenikese sõela abil see mass välja, keera mass marlisse ja pane mingi raskuse alla, et vesi kõik välja valguks. 
  • Umbes 30-40 minuti pärast on mass töödeldav. 
  • Kui jätad ta üleöö külmkappi, võtab ta tihedama tekstuuri ja on tugevam/paremini käideldav.
Pakorad.