Koostisained

    4-5 röstitud/keedetud peeti
    3 keedetud kartulit
    2 väikest kurki
    3 keedetud muna
    2 rohelise sibula varretäit valge osaga
    500 g10% hapukoort
    1 slmädarõigast
    2 tlsinepit
     kalja või mineraalvett
     Serveerimiseks
     redist
     keedetud muna
     rohelist sibulat
    Ilma puljongita külmsupp maitseb hea ainult küpsetest kodumaistest viljadest. Ohtralt ürte ja muid maitseandjaid, ning puljongi ja potita supp osutubki võimalikuks. Selles supis võid värske kurgi asemel või koos sellega ka värskelt soolatud kurki kasutada. Mädarõika- ja sinepikoguseid pigem suurenda, aga alusta nendest. Serveerimiseks sobib ka hapukoor ja kapparid.

    Valmistamine

    1. Koori peedid, kartulid, munad ja kurgid ning lõika kuubikuteks. Peenesta sibul koos pealsetega. Maitsesta hapukoor soola, sinepi ja suhkruga ning vala tükeldatud ainetele. Sega kõik korralikult läbi ja lase 15 minutit maitsestuda.
    2. Lisa nüüd natukehaaval kalja, et supp saaks parajalt vedel. Kui tundub, et supp kisub magusaks kätte ära, pane lisaks keedetud vett. Lõpuks maitsesta sidrunimahlaga.
    Oma Maitse