Koostisained

    1 kglõhefileed
    4-5 slmajoneesi
     soola
     kuivatatud lillat basiilikut
     kuivatatud piparmünti või melissi
     kuivatatud iisopit
     kuivatatud fenkolit
     Kartulid:
    1 kgpestud kartuleid
     võid
     soola
     kuivatatud lillat basiilikut
     kuivatatud punet
     kuivatatud iisopit
     kuivatatud aed-liivateed
     Energiasalat:
    4-5 porgandit
    2 Eesti õuna
    2 slastelpajumarju
    3 sljõhvikatoormoosi
    Hea võimalus kasutada ära sügisest kuivatatud oma aia ürdid!

    Valmistamine

    1. Aseta ürdid uhmrisse, purusta ja raputa läbi sõela, et rootsud eralduksid. Lõika lõhe parajateks portsudeks, aseta fooliumile, määri majoneesiga, puista üle ürdiseguga ja maitsesta vähese soolaga. Voldi foolium kinni ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Kastmeks paku hapukoore-majoneesisegu värske või kuivatatud tilliga.
    2. Ahjukartulite jaoks aseta teine ports ürte uhmrisse, purusta ja raputa läbi sõela. Tee kartulitele terava noaga rist ja aseta fooliumile. Puista üle ürdipuruga, lisa tükike võid. Voldi foolium kokku ja küpseta 200-kraadises ahjus 20–30 minutit.
    3. Riivi porgandid ja õunad ning sega kokku astelpajumarjade ja jõhvikamoosiga.
    PromoOma Maitse