Retsept pärineb Mari-Liis Ilover'i uuest kokaraamatust "Targa kokkaja retseptiraamat. Ülimaitsvalt ülejääkidest":

"Igaüks, kes kodus toitu valmistab, teab, et ükskõik kui täpselt ka toidukoguseid ei planeeri, ikka jääb söögikordadest sageli üht-teist üle. Eelmise päeva toitu lihtsalt üles soojendada tundub paljudele igav. Toidujäägid on aga suurepärane algmaterjal, et lihtsatest koostisosadest, vähese vaevaga ja kiiresti meisterdada midagi täiesti uut ja põnevat. Siit raamatust leiate üle 60 lihtsa koduse retsepti, mille kõigi ühisnimetaja on „uuskasutus köögis”. Rõhk on sõnadel „kodusus” ja „lihtsus”, sest pea kõik raamatus olevad toidud valmivad kodus enamasti olemas olevatest toiduainetest ning maitsevad kogu perele!"

Valmistamine
  • Taina jaoks sega omavahel kõik kuivained, haki sisse külm või ja pudista näppude vahel või haki pika noaga puruseks. 
  • Lisa külm vesi ja suru tainaks. Vajuta tainapall lapikuks, keera toidukilesse ja pane tunnikeseks külmkappi.
  • Võta tainas külmkapist ja rulli jahusel laual hästi õhukeseks umbes 25 sentimeetrise läbimõõduga ringiks. 
  • Tõsta tainale täidis nii, et äärtest jääks u 4-5 cm vabaks. Täidise vahele ja peale lüki mozzarella tükke. 
  • Raputa peale veidi soola ja pipart. Tõsta tainaääred täidise peale ja vajuta kergelt kokku.
  • Küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit, kuni tainas on kuldne ja krõbe ja juust sulanud. Raputa valmis pirukale värske tüümiani lehti. 
  • Maitseks nirista peale veel mõned tilgad palsamiäädikat ehk balsamicot. 
  • Kui sul ei satu palsamiäädikat kodus olema, ära lase end sellest morjendada - pirukas on igati maitsev ka selle väikese finessita.