Marjatort valge šokolaadi vahuga
Koostisosad:
KOOREBISKVIIT
- 3 tk Muna
- 0.75 dl Suhkur
- 0.5 dl Hapukoor
- 5 sl Nisujahu
- 0.5 tl Küpsetuspulber
VALGE ŠOKOLAADI VAHT
- 200 g Valge šokolaad
- 8 dl Rõõsk koor 35%
- 8 lehte Želatiin
LISAKS
- 0.5 tk Sidrun
- 1 l Marjad
- 1.5 dl Marjamahl
- 3 lehte Želatiin
1. Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa hapukoor ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega ühtlaseks ning vala võitatud küpsetusvormi. Küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit. Seejärel eemalda vormist ja jahuta restil.
2. Kuumuta koor ja sega hulka šokolaad. Kui see on sulanud, kuumuta segu veel kuni keemiseni, siis lisa külmas vees pehmeneda lastud želatiinilehed. Sega, kuni need on lahustunud. Jahuta segu täiesti külmaks ja vahusta siis kohevaks.
3. Koogi vormimisel aseta lahtikäiva koogivormi põhjale biskviit, immuta see veega lahjendatud sidrunimahlaga ning puista peale ohtralt marju (sobivad ka külmutatud mustad sõstrad, vaarikad, kirsid). Vala peale pool šokolaadivahust, puista üle marjadega ning kata järelejäänud vahuga. Silu pind ja lase tordikreemil tarretuda.
4. Paisuta järelejäänud želatiinilehed külmas vees. Kuumuta mahl ning lahusta selles veest välja võetud želatiinilehed. Jahuta ja vala siis tordile ning hoia kuni serveerimiseni külmikus. Serveeri soovi korral pralineega. Vaata selle valmistamist SIIT.
Kogus 12 lõiku.