28.09.2017, 19:00
Marineeritud silmud
FOTO:
Koostisosad:
Marineeritud silmud
- 1 l Allikavett
- 4 sl Supilusikat äädikat
- 2 tk Loorberilehte
- 10 tk Musta pipart
- 10 tk Purutatud vürtsi
- Keskmine šarlottsibul
- Keskmine porgand
- Tšillikaun (keskmise teravusega)
- Tilk mett
- Tillivarred
- Sidrunimahla
- Sidrunikoort
- Mõni tera nelki
- Pisut köömneid
Eestis on silme aastasadu toiduks tarvitatud ja välisturgudele edukalt müüdud. Eesti kuulsaimaks silmujõeks on Narva jõgi. Sealt püüti ja viidi marineeritud silmusid Peterburi turule juba vähemalt 200 aasta eest, ent küllap veelgi ammusemal ajal. Narva silmud oli kindel kaubamärk. Teiseks suuremaks silmujõeks on Pärnu.