Marineeritud küüslaugud
Koostisosad:
RETSEPT
- Küüslauk
- Iisop
- Piparmünt
- Paprika
MARINAAD
- Rapsiõli
- Õunaäädikas
- Sool
- Suhkur
- Must pipar
Joel Kannimäe marineeris küüslauke Oma Maitse jaoks nõnda:
“Koorisin küüslauguküüned, tõin aiast suure kimbu iisopit ja piparmünti. Hakkisin ürdid ja puistasin vaheldumisi küüslaukudega purkidesse. Naljaviluks panin seltsiks ka tükikese värsket paprikat. Peale valasin kuuma marinaadi rapsiõlist, õunaäädikast, soolast, suhkrust ja mustast piprast. Äädikat ja maitseaineid panin nii palju, et sai maitse järgi magushapu.
Purgikaaned võtsin köögitangidega keeva vee seest ning puhast rätti kasutades keerasin purgid kohe kinni. Kinnised purgid asetasin keedupotti pistetud metallrestile-kuumaalusele. Täitsin poti kraanikuuma veega sellises ulatuses, et vesi ulatus paar sentimeetrit üle purkide, ja seejärel kuumutasin vee peaaegu keemiseni.
Siis keerasin tule gaasipliidil hästi tasaseks, nii et vesi vaevu-vaevu võbeles, ja hoidsin purke sellisena umbes tunnikese. Seejärel tõstsin hodisepurgid kuumast veest köögilauale rätiku peale. Marineeritud küüslaugud on proovimiskõlblikud mõne nädala pärast.”