10.12.2015, 16:06
Mandariininaps õhetava rosmariiniga
Kui kingikott vajab täiendust, siis alusta paar nädalat enne pühi jõulujoogi valmistamisega. Mõrkjas jook vajab maitsete tõmbamiseks veidi aega. Kes on aga magusamate jookide sõber, võiks suhkrukogust suurendada.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 120 ml Värskelt pressitud mandariinimahl
- 1 dl Suhkur
- 70 ml Sidrunimahl
- 750 ml Viin
- 2 tk Viilutatud mandariin
- 1 tk Viilutatud sidrun
- 1 oks Rosmariin
1 l
1. Kalla mandariinimahl, suhkur ja sidrunimahl potti ning lase keema tõusta. Sega, kuni suhkur on lahustunud.
2. Kalla suurde purki või pudelisse ning jahuta.
3. Lisa viin, mandariini- ja sidruniviilud ning rosmariinioks. Lase seista toatemperatuuril umbes kaks nädalat.
4. Kurna jook läbi tiheda sõela või marli ning villi pudelitesse.