Mahukas marjakauss
Koostisosad:
BISKVIIDITAINAS
- 3 tk Muna
- 1 dl Suhkur
- 3 spl Nisujahu
- 3 spl Kartulijahu
- 1 tl Küpsetuspulber
KREEM
- 3 dl Piim
- 2 dl Rõõsk koor 10%
- 0.75 dl Suhkur
- 3 tk Keskmine muna
- 2 tl Vanillsuhkur
TÄIDIS
- 700 g Külmutatud marjad
- 1 dl Tuhksuhkur
1. Vahusta munad suhkruga hästi kohevaks. Lisa omavahel segatud kuivained ja sega kõik ettevaatlikult läbi. Kalla tainas 26 cm lahtikäivasse vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 35 minutit. Lõika biskviit jahtunult 1–2 cm laiusteks ribadeks.
2. Kreemi valmistamiseks pane piim ja koor paksupõhjalisse potti ning lisa suhkur, lahtiklopitud munad ja vanillsuhkur. Kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni kaste pakseneb. Keeta ei tohi! Lase jahtuda.
3. Pane marjad ja suhkur potti ja sulata nõrgal temperatuuril. Nõruta, aga jäta vedelik alles. Lase jahtuda. Tõsta läbipaistvasse kaussi kihiti biskviit, marjad ja kreem. Biskviidi peale nirista ka õige pisut marjadest tulnud vedelikku. Viimaseks kihiks jäta kreem. Lase magustoidul paar tundi seista ning enne laualeandmist kaunista marjadega