17.09.2015, 13:13
Mahelambatalle-ahjupraad rosmariiniga
FOTO:
Koostisosad:
- 1 kg mahelambatalle-kintsu
- 4 tk küüslauguküünt
- 1 sl värsket hakitud rosmariini
- 5 tk kadakamarja
- 2 sl kanget sinepit
- 60 ml rapsiõli
- soola ja purustatud musta pipart
Valmistamine:
Purusta kadakamarjad uhmris või haki noaga peeneks. Haki rosmariinilehed 0,5 cm tükkideks. Puhasta tallekints suurematest kõõlustest ja kelmetest ning hõõru kokku õli, küüslaugu ja kadakamarja-rosmariiniseguga. Pane õhukindlalt suletuna külmkappi ööpäevaks marineeruma.
Võta liha paar tundi enne küpsetamist toatemperatuurile soojenema. Seejärel pruunista pannil kõigist külgedest, aseta malmpotti, kalla põhja 4 cm jagu vett ja kata pealt kaanega.
Küpseta 180kraadises ahjus 2,5 tundi, kastes lihatükki iga 30 minuti tagant potis tekkinud praeleemega. Kui liha on valmis, kurna leem, eemalda lusikaga pinnale kerkinud üleliigne rasv ning serveeri lahtilõigatuna.