Koostisained

580 gsegahakkliha
2 sibulat
1 muna
2 porgandit
 kimp värsket münti
1 dlrõõska koort
1 dlriivsaia
 veidi õli
 soola, pipart
 KAUNISTUSEKS
1 paprika
 suitsupeekon
 sibularõngaid
Mees tahab liha ja liha peab ta saama! Teeme ühe vägeva lihakoogi, millest saab söönuks mees, ja kui hästi läheb, siis terve peregi. Tegu on lihtsasti tehtava toiduga — sellega saab hakkama iga mees.

Valmistamine

  1. Lõika sibulad ja porgandid väiksemateks kuubikuteks ja lase pannil haududa. Kuumuta ahi 175 kraadini.
  2. Sega kausis hakkliha, köögiviljad, hakitud münt, lahtiklopitud muna ja riivsai. Maitsesta soola ja pipraga, lisa koor ning klopi segi.
  3. Vala lihatainas ümmargusse õlitatud koogivormi. Kaunista paprikaviilude, sibularõngaste ja peekoniribadega.
  4. Küpseta kooki 30 minutit. Seejärel alanda kuumus 150 kraadini ja jätka veel 20 minutit.
  5. Serveeri kuumalt koos värske salatiga.

Telemees Urmas Vaino kommentaar:

Kasutasin segahakkliha asemel veise oma. Taina segamise ajal tuli tunne, et 1 dl koorest jääb väheks, ja nii valasin kogu 2 dl koorepaki sisu tainasse. Peekoni jätsin välja. Roog sai maitsev, lihtne ja kodune ning püsis kenasti koos. Maitses nagu pikkpoiss, aga natukene parem, õhulisem ja kergem. Järgmisel korral kavatsen tainast maitsestada sinepiga.

Oma Maitse