25.02.2008, 10:49
Maarja Jakobsoni datlikook
Kook, kus pole kasutatud suhkrut. Magusaks teevad koogi datlid ja mandlid
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 500 g kivideta datlid
- 100 g Mandlid
- 200 g Või 82%
- 0.75 klaasi täisteranisujahu (või kaerajahuga pooleks)
- 0.75 klaasi Kaerakliid (või nisukliid)
- 0.75 klaasi Jämedad kaerahelbed
- Ingver
Pane datlid ja mandlid eraldi kaussides vette ligunema: tunniks kuuma või pooleks päevaks toasooja vette.
Kalla vesi ära, pigista datlid käe vahel ühtlaseks massiks, lisa mandlid ja sega.
Sulata pakk võid ja lisa segule. Seejärel sega sisse kõik teraviljatooted.
Tainas peab jääma üsna pehme, siis on kook ka pehme. Lõpuks lisa toores riivitud ingver või tükeldatud suhkrustatud ingver.
Pane tainas vormi ja küpseta 200-kraadises ahjus 30–40 minutit.
Kui pealt hakkab pruuniks tõmbuma, on valmis. Juurde paku ingveriteed.