Koostisained

    2 muna
    2 dlsuhkrut
    4 slõli
    2 dlpiima
    6 dlnisujahu
    1 tlsoodat
    1 tlsidrunhapet
    3 dlmarju
    Kui külalised on vaid poole tunni kaugusel, jõuad selle koogi ikkagi valmis teha. Lisaks on siin palju varieerimisvõimalusi, kõik sõltub sellest, mis sul kapis parasjagu olemas on - poodi ei peaks tormama hakkama.

    Valmistamine

    1. Vahusta munad ja suhkur. Lisa õli ja toasoe piim.
    2. Sega jahu ja sooda ning seejärel aeglaselt segades sidrunhape.
    3. Kalla u 24 cm diameetriga vormi. Lisa omale meeldivaid marju. 
    4. Tõsta 200-kraadisesse ahju ja küpseta pealt pruuniks. Serveeri jäätisega.
    Oma Maitse soovitab:
    • Kooki saad küpsetada ahjus ka malmpotis. Nii jääb see väga mõnus, küpseb ilusti läbi ja tuleb mahlane.
    • Kui kasutad külmutatud marju, sega need enne koogile valamist läbi 1 sl kartulitärklise ja 1 sl täie suhkuruga.
    • 1 tl sidrunhappe ja 1 tl sooda asemel võid kasutada ka 1,5 tl küpsetuspulbrit.
    • Hästi kohev jääb kook siis, kuui kasutad piima asemel maitsestamata jogurtit või keefirit.

    Saada meile oma lemmikretsept omamaitse@omamaitse.ee ja osale loosis!

    Oma Maitse