Loomasabahautis Itaalia moodi
Itaalias ringi reisides ja sealseid toite süües ma alalõpmata imestan, kuidas see rahvas küll oskab mitte millestki nii hõrgutavaid roogi meisterdada. Olen püüdnud paljutki järele teha, kuid mitte kõik ei õnnestu. Coda di Manzo brasata ehk hautatud veisesaba maitseb ka enda valmistatult nii hea, et mõtteis kangastub tillukese mägiküla ristorante.
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 kg Veisesaba
- Oliiviõli
- 2 tk Küüslauguküüs
- 2 dl Punane vein
- 2 dl Vesi
- 3 spl Tomatipasta
- 2 tk Porgand
- 1 tk Pastinaak
- Sool
- Must pipar
- 2 spl Punasesõstra-tšillikeedist või muud magushapu hoidis
- Tšillipulber
1. Lase väikeses haudepotis õli kuumaks ja pruunista seal 5–6 cm pikkused sabatükid ja tükeldatud küüslauk. Kaunima välimuse jaoks tõsta nüüd sabatükid potis püstipidi, kalla peale klaas vett ja vein ning tomatipasta.
2. Lüki liha vahele porgandid ja pastinaak. Maitsesta kogu kupatus soola ja pipraga. Hauta, kuni liha on õrn ja pehme, selleks kulub 2–3 tundi. Lõpuks lisa ka tšillihoidis ja sega läbi. Kui kütad puuahju, pista hautis terveks ööks sinna küpsema – saad parima tulemuse. Väga maitsev kartulipüree või keedetud riisiga.