Lõhelasanje rohke fenkoliga
Koostisosad:
RETSEPT
- 500 g Lõhefilee (või muud sobivat kala)
- 1 tk Sidrun (riivitud koor)
- 0.5 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
- 350 g Mozzarella
- 12 tk Lasanjeplaadid
- Parmesan v. muu kõva juust
AEDVILJAKASTE
- 600 g Apteegitill ehk fenkol
- 6 tk Tomat
- 1 tk Sibul
- veidi Sidrunimahl või valge vein
- Sool
- Suhkur
VALGE KASTE
- 25 g Või
- 1 spl Jahu
- 2.5 dl Rõõsk koor (või piim)
- Sool
- Must pipar
1. Lõika nahata lõhefileest 1 cm paksused viilud ning maitsesta need peenelt riivitud sidrunikoore ja -mahlaga. Viiluta või riivi mozzarella.
2. Lõika fenkoliveerandikest viilud. Koori tomatid ning tükelda viljaliha, seemneid pole vaja eemaldada. Kuumuta hakitud sibulat pannil pehmenemiseni, lisa fenkol. Kui need on poolpehmed, pane juurde ka tükeldatud tomatid. Maitsesta ning keeda parajalt vedelaks kastmeks.
3. Valge kastme jaoks kuumuta või sees mõned sekundid jahu, lisa segamise ajal vedelik ning keeda parajalt katvaks kastmeks. Maitsesta.
4. Tõsta lasanjevormi põhjale aedviljakastet, suru peale lasanjeplaadid ning kata lõheviiludega. Lõhe peale aseta mozzarella ning siis uued lasanjeplaadid. Kata aedviljakastme, järjekordse kihi kala ja juustu ning lasanjeplaatidega. Viimaseks jäta valge kaste. Küpseta 200-kraadises ahjus 25–30 minutit. Vahetult enne valmimist puista peale parmesani ning küpseta grillelemendi all pind kuldseks. Serveeri pisut jahtunult.
Antud kogused on mõeldud kuuele inimesele.