Lillkapsas ja herned India moodi
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 tk Lillkapsas
- 30 g Või
- 1 tk Sibul
- 1 cm jupp Ingver (peeneks hakitud)
- 1 tk Tšilli (peeneks hakitud)
- 1 tl Kurkuma
- 0.5 tl Sool
- 1 tl Vürtsköömen (jahvatatud)
- 2 dl Vesi
- 250 g Herned
- 1 tl Garam masala
- Koriander (värske, hakitud)
Jaga lillkapsas õisikuteks. Sulata pannil või ning lisa pannile või sisse hakitud sibul ja ingver. Prae keskmisel kuumusel, kuni sibul on klaasjas. Lisa hakitud tšilli või tšillipulber, kurkuma, sool ja vürtsköömned. Kuumuta kõik vürtsid korra kuumas võis läbi – see aitab vürtside maitset intensiivistada. Lisa lillkapsas ja sega sibula-vürtsiseguga läbi. Tõsta kuumust ja kalla juurde vesi. Sega hästi läbi, lase keema tõusta, alanda siis taas kuumust ja hauta keskmisel kuumusel kaaneta 8–10 minutit. Hautamisaeg sõltub sellest, kui krõmpsu lillkapsaga lõpptulemust soovid. Lisa herned ja hauta veel 1–2 minutit. Soovi korral sega vürtsika maitse lisamiseks lõpuks juurde 1 tl garam masala’t. Serveeri ja raputa peale värsket hakitud koriandrit. Juurde paku riisi ja kuuma India leiba.