15.09.2015, 14:06
Lillkapsapüreesupp
FOTO:
Koostisosad:
- 300 g lillkapsast
- 1 tk sibulat
- 2 tk küüslaugu küünt
- 200 ml pardipuljongit
- 150 ml rõõska koort
- 100 g kitsejuustu
- 100 g chorizo’t
- oliiviõli
Valmistamine:
Tükelda ja prae sibul ja küüslauk. Lõika lillkapsas õisikuteks ning kuumuta kergelt sibula ja küüslauguga. Vala peale pardipuljong ja koor. Keeda, kuni lillkapsas on pehme, seejärel püreesta saumikseriga või kannmikseris. Kontrolli maitset, vajadusel lisa soola ja pipart.
Kaunistuseks jaga kitsejuust neljaks ja prae kergelt. Lõika chorizo õhukesteks viiludeks ja kuivata ahjus 60 kraadi juures. Lõpetuseks piserda igale supile peale kvaliteetoliiviõli. Võib kaunistada ka piimavahupallide, kuivatatud seente ja värskete miniürtidega.