Koostisained

     RETSEPT
    9 tkKeskmine kartul
     Värske tüümian
    50 gSulavõi
     Sool
     Must pipar
    3 pakkiToorsuitsupeekon, näiteks ameerikapärane (a 170 g)
    On nagu pirukas, aga ei ole ka. Igal juhul iseseisva roana suurepärane! Suitsupeekon annab kartulitele mõnusa maitse ja mahlasuse ning kartulilembesele eestlasele maitseb see toit igal ajal!

    Valmistamine

    1. Viiluta kartul õhukesteks ketasteks. Sega viilud soola, pipra ja sulavõiga.
    2. Vooderda lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ning aseta sellele ringiratast päikesekiirtena peekoniribad nii, et nad kataksid põhja ning jääksid üle vormi ääre rippuma. Aseta peekonivooderdisele kartuliviilud, vahele puista värsket tüümiani. Tõsta peekoniotsad kartulitele peale ning pane ahju küpsema.
    3. Küpseta 45–50 minutit 200-kraadises ahjus, kuni peekon on pealt kuldne ja krõbe.
    Oma Maitse