14.09.2015, 10:22
Lihaveiseburger Chimmicurri kastmega
FOTO:
Koostisosad:
Burger
- 200 g kvaliteetset lihaveise-hakkliha
- soola
- värskelt jahvatatud musta pipart
- 1 tk burgerisai
- 30 g head majoneesi
- Chimmicurri kastet
- tomatit
- marineeritud kurki
- punast sibulat
- rohelist salatit
Chimmicurri kaste
- peotäis käharpeterselli
- tk küüslauguküünt
- 3 sl ketšupit
- soovi korral värsket tšillit
- soola
- suhkrut
- valge veini äädikat
- 100 ml õli
Sega hakkliha hästi läbi, vormi sellest pall ning tihenda seda vastu lauda lüües. Vajuta pall lamedaks biifsteegiks. Pane kastmekomponendid kannmikserisse ning püreesta ühtlaseks kastmeks. Kontrolli maitset, lisa vajadusel soola, suhkrut ja/või äädikat.
Viiluta kurk, tomat ja kooritud sibul. Rebi salat vajadusel väiksemaks. Grilli biifsteek kuumal grillil ning maitsesta soola ja pipraga. Grilli kiirelt ka saiapoolikud, määri peale head majoneesi ning Chimmicurri kastet. Aseta ühele saiapoolikule valmis biifsteek ning sellele omakorda muud komponendid. Tõsta peale teine saiapoolik.