15.09.2015, 13:33
Lambatallekints kadakamarja-rosmariinimarinaadis
FOTO:
Koostisosad:
- 1 kg Lambakints
- 4 tk küüslauguküünt
- 7 tk kadakamarja
- 1 sl kuivatatud rosmariini
- 0.5 sl tüümiani
- 0.5 sl peterselli
- 1 sl Dijoni sinepit
- 50 ml rapsiõli
- soola ja purustatud musta pipart
Valmistamine:
Riivi küüslauk peene riiviga püreeks. Purusta uhmris kadakamarjad koos rosmariini, peterselli, tüümiani ja meresoolaga. Lisa riivitud küüslaugule kadakamarja-ürdisegu, rapsiõli ja sinep ning sega kokku. Hõõru marinaad lihale ja jäta üleöö jahedasse maitsestuma.
Tõsta liha pool tundi enne küpsetamist toatemperatuurile. Soojenda ahi 230 kraadini. Tõsta liha ahjuplaadil ahju. 10 minuti möödudes alanda temperatuur 160 kraadile ning küpseta kilost tükki 1,5–2 tundi. (Kui küpsetad tervet kintsu, siis 2,5–3 tundi.) Kasta liha aeg-ajalt pannile kogunenud praeleemega.