Lambakarree peetide ja roosa risotoga
Koostisosad:
RETSEPT
- 600 g Lambakerree
- Sool
- Must pipar
RISOTO
- 1 tk Punane sibul
- 50 g Või
- 200 g Risotoriis
- 1 tk Värskelt pressitud apelsini mahl
- 1.5 l Aedviljapuljong
- 100 g Mascarpone
- Sool
- Must pipar
PEEDID
- 1 tk Keskmine peet
- 3 spl Oliiviõli
- Sool
- 0.5 tl Tšilli (hakitud)
1. Maitsesta lambakarree soola ja pipraga. Soovi korral marineeri eelnevalt meelepäraste ürtide ja vürtsidega. Küpseta 180-kraadises ahjus ligi pool tundi ning jäta seejärel 10 minutiks fooliumisse järelküpsema.
2. Tükelda peet väikesteks kuubikuteks ning sega kausis õli, soola ja hakitud tšilliga. Küpseta 200-kraadises ahjus, kuni juurikad on peaaegu pehmed. Jäta ootele.
3. Haki sibul väikesteks kuubikuteks ning kuumuta võis pehmeks. Lisa riis ning sega hästi läbi. Lisa apelsinimahl ja kuumuta segades kuni vedeliku aurustumiseni. Alusta osade kaupa puljongi lisamist ja risoto segamist. Tee seda seni, kuni riis on soovitud küpsusega. Tõsta hulka mascarpone ning nii palju puljongit, et tulemus oleks sobiva paksusega. Lisa peedikuubikud ja sega risoto ühtlaseks, kontrolli maitsestust ja vajadusel lisa soola, musta pipart. Serveeri kuumalt koos karreelõiguga.