24.03.2012, 09:21
Lambahautis punase veini ja tomatiga
Happe ja pika haudeaja tõttu sobivad siia rooga eriti hästi sitkemad lihatükid. Koguste suhtes ole
vabameelne, oluline on, et vedelikku oleks hautamiseks küllaldaselt. Suhkrut lisa siis, kui köögiviljade
magusus tomati happesust piisavalt ei mahenda.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1.5 kg Lambaliha (sobivad ka kondiga tükid, küljetükid)
- Sool
- Must pipar
- Oliiviõli
- Või
- tk Sibul
- Küüslauk (maitse järgi)
- 1 tk Porgand
- 0.5 tk Juurseller
- 0.5 pdl Punane vein
- 2 tk Purustatud tomatid (konserv, a 400 g)
- pisut Suhkur
- lehte Loorber
- Majoraan või
- Harilik pune või
- Tüümian
Maitsesta lihatükid soola ja pipraga. Kata siis jahuga ja pruunista haudepoti põhjas õli-võisegus. Hoia eraldi kausis soojas. Lisa haudepotti tükeldatud sibul, küüslauk, porgand ja juurseller. Kuumuta segades mõni minut, kuni segu on kergelt värvi omandanud. Tõsta kuumust, lisa siis vein, lase alkoholil mõni minut aurustuda ning seejärel pane hulka lihatükid. Vala peale tomatikonservid ja lisa ülejäänud maitseained. Hauta mõõdukas kuumuses kaane all, kuni liha on pehme ja kaste parajalt tihe.