05.01.2012, 11:02
Läätse-riisisupp
Võluv oma lihtsuses ja haarav maitse poolest. Läätse ja riisi kooslus, kus särtsu andmas veidi tšillit ja magusat hautatud sibulat, peaks kohe leidma endale head toitu armastavaid sõpru. Selle roa puhul pole ka see äparduseks, kui riis ja läätsed veidi üle keevad. Lihtsuse tõttu võiks selline supp sobida hästi argiõhtuks, sest leeme keemise ajal saab kõik muud toimetused ära tehtud.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 2 spl Oliiviõli
- 3 tk Sibul (hakitud)
- 0.5 tl Tšillihelbed
- 1 tl Vürtsköömen (jahvatatud)
- Kanapuljong või
- 1 l Köögiviljapuljong
- 150 g Punane lääts
- 100 g Pruun riis
- Sool
- Must pipar
- Mandlilaastud (röstitud)
- Feta juust
Kuumuta supipoti põhjas õli ja lase hakitud sibulal ja tšillihelvestel seal vaikselt pruunistuda. Selleks kulub umbes 10 minutit. Vajadusel alanda kuumust, et segu pruunistumise asemel ei kõrbeks. Kui sibul on haudunud, lisa vürtsköömned ning kuumuta ka need läbi. Kalla peale kuum puljong ja lase keema tõusta. Lisa keevasse puljongisse läätsed ja riis. Kui kasutad eeltöödeldud läätsesid, millel on lühem küpsemisaeg, siis lisa need 10–15 minutit enne roa valmimist. Keeda suppi pool tundi. Kui pajatäis kipub liiga paksuks minema, lisa veel vett või puljongit. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri röstitud mandlilaastude ning murendatud fetaga. Supi pinnale piserda oliiviõli.