26.03.2015, 16:52
Kuumad vaarikad jäätisevahuga
Eestimaine delikatessmari on parim värskelt, kuid talvelgi ei pea heast maitsest loobuma.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 1 spl Või
- 2 spl Pruun suhkur
- 200 g Külmunud vaarikad
- Sorts likööri
- 1 dl Rõõsk koor 35%
- 1 tl Suhkur
- 4 palli Vanillijäätis
1. Kuumuta poti põhjas või ning lisa suhkur ja sulanud vaarikad. Kui segu on kuumenenud, kalla juurde sorts mõnd kapis leiduvat likööri.
2. Vahusta koor suhkruga.
3. Pane jäätis kaussidesse ning tõsta peale kuumad vaarikad ja vahukoor. Serveeri kohe.
HEA TEADA!
• Või- ja liköörivaba variandi puhul kuumuta vaarikad korraks läbi ning lisa neile vaid suhkrut.
• Jäätise asemel on marjad head ka vahukoore-toorjuustukreemiga. Selleks sega omavahel võrdne osa toorjuustu ja vahustatud magusat vahukoort.