05.02.2009, 15:03
Küüliku-läätsehautis
Lihtsalt valmistatav argiroog, mis ei nõua palju aega. Koibade asemel võid kasutada ka rinnatükke või tervet küülikut.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 8 tk küülikukoivad
- sool, must pipar
- 0.5 dl Jahu
- 3 sl Õli
- 1 tk punane paprika
- 1 tk Sibul
- 3 küünt Küüslauk
- 2 tl Tüümian (kuivatatud)
- 400 g tomatipüree
- 4 dl Kanapuljong
- 1 tl Suhkur
- 3 dl rohelised läätsed
- 1 peotäis Tüümian (värske)
Maitsesta küülikukoivad soola ja musta pipraga. Veereta koibi mõlemalt poolt jahus ja pruunista pannil õlis igast küljest 5 minutit.
Kuumuta hakitud paprikat, sibulat, küüslauku ja kuivatatud tüümiani pannil. Hauta tasasel tulel 5 minutit. Vala juurde puljong, tomatipüree ja läätsed. Maitsesta segu suhkru ja musta pipraga. Tõsta ahjuvormi ja lisa ka küülikukoivad. Kata vorm fooliumiga ja küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit. Serveerimisel raputa peale värsket hakitud tüümiani.