Küpsetatud ricotta viigimarjade, ürtide ja prosciutto’ga
Ricotta’st, ürtidest ja viigimarjast saab valmistada mõnusa roa nii magusa kui ka soolasena.
Koostisosad:
RETSEPT
- 500 g Ricotta
- 6 tk Värske viigimari
- Meresool
- Must pipar
- Tüümian
- Rosmariin
- Oliiviõli
- Prosciutto
- Palsamiäädikas
1. Vajuta pehme ricotta õliga määritud suurde küpsetusnõusse või väikestesse küpsetusvormidesse. Vajuta ühtlaseks. Ricotta paksus peaks olema umbes 2,5 cm. Puista peale meresoola, pipart, värsket tüümiani ja rosmariini.
2. Piserda oliiviõliga ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit. Tõsta vormid ahjust välja, lisa poolitatud viigimarjad ning küpseta veel kümmekond minutit. Serveerides lisa prosciutto ning piserda vormile aromaatset oliiviõli ja tiheda konsistentsiga palsamiäädikat.
HEA TEADA!
Selsamal moel võid küpsetada ricotta’t ka magusana. Nirista küpsenud ricotta’le ja viigimarjadele vedelat mett ning lase sel ahjus mõnusalt karameljaks küpseda. Peale puista röstitud pähkleid.