Koostisained

 Küpsetatud metssiga
500 gmetssealiha
3-4 pkküüslauguküünt
200 gporgandit
1 tksibul (keskmine)
1 tksibul (keskmine)
 peotäis kadakamarju
4-5 tkrosmariinioksakest
500 gkartulit
 soola ja pipart
 Sinepi-meekaste
200 gvahukoort
10 gteravat sinepit
40 gmagusat sinepit
10 gmett

Lisa metssealihale viilutatud sibul, rosmariinioksad ja kadakamarjad ning lase paar tundi laagerduda. Lõika lihale sisse väikesed augud ja piki küüslaugu küüntega. Seejärel maitsesta liha soola ja pipraga ning mähi koos porgandite, sibula jt marinaadiosadega fooliumisse. Küpseta 180 kraadi juures tund aega.
Samal ajal, kui liha küpseb, koori kartulid ja lõika sektoriteks. Tunni möödudes eemalda foolium ja lisa kartulid. Kinnita taas foolium ja küpseta 180 kraadi juures veel pool tundi. Kui metsseatükk osutub olema täiesti ilma pekita, lisa peekonit või searasva. Selleks et maitseelamus veelgi erilisem kujuneks, valmista kõrvale sinepi-meekaste.

Pane pott keskmise kuumusega pliidile, vala sinna vahukoor ning lisa pidevalt segades mesi ja sinep. Aja segu keema ja tõsta seejärel kohe pliidilt. Erkkollase värvuse saamiseks lisa näpu­täis kurkumit.

PromoAllikas: Maitsed.ee