Koostisained

     RETSEPT
    1 tkKana
     Vesi
    6 tkPorgand
    4 tkSellerivars
    3 tkSibul
    2 tkHakitud küüslauguküüs
    5 tkPipratera
    1 puntPetersell
    2 tkTüümianioks
    2 tkLoorberileht
    2 splVõi
    2 tkPorru
     Sool
    250 gNuudlid
    1 tlVärskelt jahvatatud must pipar
    200 gKöögiviljanuudlid
     Serveerimiseks värske petersell või külmutatud tillipuru
    Hea mõnus külma ilma soojendaja!

    Valmistamine

    1. Pane kana potti. Lisa 2 tükeldatud porgandit, 2 tükeldatud sellerivart, 1 sibul, küüslauguküüned, pipraterad, paar petersellioksa, tüümian ja 2 värsket loorberilehte. Kalla peale nii palju vett, et kõik oleks veega kenasti kaetud. Keeda kogu kupatust vaiksel tulel tunnike, aeg-ajalt vahtu riisudes.
    2. Tõsta kana kaussi. Kurna puljong läbi peene sõela puhtasse potti. Viiluta ülejäänud sellerivarred, porgandid, porrud, sibulad. Eralda kanaliha ja lõika väikesteks tükkideks.
    3. Sulata pannil või ja prae selles köögivilju keskmisel kuumusel paar minutit. Kalla köögiviljad koos kanalihaga puljongi hulka. Maitsesta soola-pipraga. Lase supil veel pool tundi vaikselt podiseda.
    4. Kümme minutit enne supikeetmise lõppu lisa nuudlid. Serveeri rohke värske peterselliga või sügavkülmast võetud tillipuruga.
    KingitusOma Maitse