Koostisained

    2 kgpaprikat
    100 gpurustatud Kreeka pähkleid
    100 gtilli
    100 gpeterselli
    100 gkoriandrit
    100 gbasiilikut
    0,5 kgtšillit
    0,5 kgküüslauku
    100 gsellerit
     soola
    Adžikat saab teha aasta ringi. Kui varasügisel valmistatud adžikasse pannakse värskeid ürte, siis nüüd võib vabalt kasutada — parema puudumisel — ka kuivatatud ürte. Ühel või teisel moel on tegu särtsaka lusikatäiega, mis peletab grippi ja soodustab seedimist. Retsept on saadud Tallinna Keskturul juba aastakümneid omavalmistatud adžikat müüva Maria käest.

    Valmistamine

    1. Püreesta kõik komponendid köögikombainis ja lisa sool. 
    2. Seguga sobib määrida linnu- või loomaliha, et seda ahjupraena küpsetada. Koos hapukoore ja majoneesiga saab adžikast hea marinaadi. Kes tšillit ei karda, võib süüa adžikat ahjukartulitega või lisada seda krehvtisuseks supi sisse.
    PromoOma Maitse