Õhtusöök võiks olla veidi kergem kui päeva ülejäänud toidukorrad. Pakume sulle täna õhtuks kolm retsepti — kanavrapid, röstköögiviljad kuskussi ja juustuga ning lihapallid tomatikastme ja mozzarella’ga. Kõik piisavalt toitvad, ent samas kerged seedida enne magamaminekut.

Kanavrapid

Küllap juba nuputad, mida õhtusöögiks valmistada! Pakume välja kolm ideed just täna õhtuks
Foto: Oma Maitse

4 tortiljat
150 g kanafileed
1 küüslauguküüs
soola, musta pipart
4 spl majoneesi
kirsstomateid
värsket kurki
frillize-salatit
rukolat
soovi korral konservananassi

1. Lõika kanafilee väikesteks kuubikuteks ning prae kuumal pannil koos purustatud küüslauguga. Maitsesta soola ja pipraga.

2. Lõika kirsstomatid sektoriteks, kurk kangideks ja ananass tükkideks. Määri tortiljale majonees, lisa suupärasteks tükkideks rebitud salat, rukola, tomat, kurk, ananass ja praetud kanafilee. Pigista peale veel pisut majoneesi. Jahvata peale värsket musta pipart. Voldi vrapiks. Serveeri kohe.

Tomatikastme ja mozzarella kattega ahjus valmistatud lihapallid

Küllap juba nuputad, mida õhtusöögiks valmistada! Pakume välja kolm ideed just täna õhtuks
Foto: Oma Maitse

veisehakkliha
seahakkliha
pankot või riivsaia
hakitud sibul
hakitud suitsusinki
hakitud küüslauku
kuivatatud oreganot
riivitud Parmesani
meresoola
vahukoort
muna
tomatipüreed
oliiviõli
punast veini
mozzarella't

1. Sega suures pajas ühtlaseks massiks kokku hakklihad, sink, sibul, küüslauk, riivsai, lahtiklopitud muna, vahukoor, osa riivitud Parmesanist. Maitsesta segu oregano ja meresoolaga. Moodusta massist golfipalli suurused lihasfäärid ja prae need oliiviõlis pruuniks. Tõsta lihapallid ahjuvormi.

2. Prae pannile jäänud õlis veel küüslaiku, lisa tšillihelbeid. Kalla pannile ka tomatipüree, pool pokaali punast veini. Maitsesta oreganoga. Sega. Peale viieminutilist redutseerimist kalla kaste lihapallidele peale. Vaata, et kõik lihapallid oleksid tomatikastmega kaetud, valmista pallid 150-kraadises ahjus 1,5 tunni jooksul.

3. Tõsta ahjuvorm välja ning riputa pallide vahele mozzarellaribasid, raputa peale alles jäänud riivitud Parmesan. Pane pallid uuesti ahju. 10 minutit hiljem tõsta sulava juustu keskel vedelevad krõbedad lihapallid ahjust välja. Serveeri koos lisandiga.

Röstköögiviljad kuskussi ja grillitud juustuga

Küllap juba nuputad, mida õhtusöögiks valmistada! Pakume välja kolm ideed just täna õhtuks
Foto: Oma Maitse

kuskussi
2 dl vett
võid
soola
erinevaid köögivilju, nt paprika, pastinaak, punane sibul
küüslauku
tüümiani
oliiviõli
grillimiseks sobivat juustu, nt halloumi, Ahja juust, kõvem kitsejuust
rohelist salatit, nt Rooma, frillice või salatisegu
värskelt pressitud sidruni mahla
soovi korral mett
musta pipart
maitseürte

1. Esmalt valmista kuskuss. Selleks aja keema 2 dl vett koos väikese koguse või ja soolaga. Tõsta pott tulelt, sega sisse kuskuss ning lase seista 5 minutit.

2. Tükelda köögiviljad suupärasteks tükkideks. Haki küüslauk peenemaks, peenesta tüümian ning sega köögiviljatükid õli, hakitud küüslaugu ja tüümianiga läbi. Grilli kuumal grillil või pannil, kuni köögiviljad on läbi küpsenud. Jäta köögiviljad sooja ootele.

3. Kuumuta pannil õli ja või segu ning prae paksemaid juustuviile, kuni need on kuldpruunid. Seda võid teha ka grillil. Kui juust valmib, hakka kokku laduma salatit.

4. Esmalt aseta taldrikule või vaagnale roheline salatipadi. Sellele lähevad grillitud köögiviljad vaheldumisi kuskussiga. Kõige peale aseta grillitud või praetud juust. Soovi korral nirista peale veel sidrunimahla, mett või õli. Maitsesta soola ja pipraga. Raputa peale hakitud maitseürte ning serveeri kohe.

PromoOma Maitse