Koostisained

  • 10 portsjonit
 Tainas
3 muna
2,5 dlsuhkrut
50 gvõid
1 dlvett
0,5 dljahu
2 dltärklist
1 tlküpsetuspulbrit
3 slkakaopulbrit
 Vahele
1,5 kghapukoort
1 dlheledat siirupit
1 purk kompotikirsse
 Glasuur
2 dlvahukoort
1,5 dltuhksuhkrut
0,5 dlkakaopulbrit
50 gvõid
Kräsupea on paljude lemmik, seda võid teha nii kirssidega kui ka ilma, nii ühes suuremas kausis kui ka
moekalt väiksemates pokaalides. Hoia enne serveerimist külmkapis 5 tundi kuni üleöö.

Valmistamine

  1. Vahusta munad ja suhkur heledaks vahuks. Sulata kastrulis või, lisa vesi ja lase korraks keema tõusta. Vala segu munavahu hulka ning sama tee ka küpsetuspulbri ja tärklisega segatud jahuga. Tõsta ühte kaussi 2/3 tainast ning sega hulka kakaopulber. 
  2. Vala mõlemad tainad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, hele tainas ühele ja tume tainas teisele poole. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. Jahuta. 
  3. Aseta 1 kiht tumedat biskviiti serveerimiskausi põhja. Vala peale paks kiht siirupiga segatud hapukoort ning nõrutatud kirsid. Kata heleda biskviidiga. Vala peale kiht hapukoore-suhkrusegu ja kata taas tumeda biskviidiga. Pane peale ülejäänud hapukoor.
  4. Glasuuri valmistamiseks sega kastrulis vahustamata koor, tuhksuhkur ja kakaopulber. Kuumuta keemiseni ja keeda 5 minutit. Tõsta tulelt. Lisa või ja sega ühtlaseks. Jahuta ning nirista magustoidule. Kata kauss või pokaalid kilega ja hoia kuni järgmise päevani külmkapis.
KingitusOma Maitse