Koostisained

    1 võimalikult ümmargune ja sile kivi
    1 seajalg
     tükk suitsutatud pekki
    1 suitsutatud verivorst
    1 paprikavorst
    1 sibul
    1 tomat
     puljongit
    100 gettekeedetud pruune ube
    1 kartul
    1 porgand
    0,5 kapsast
     soola
    Selles supiretseptis on peidus rohke huumori ja tarkusega vürtsitatud legend, milles väljendatakse lihtrahva jultumust.

    Ühel päeval koputas munk Ribatejo provintsi rikka taluniku uksele ja palus endale väheke söögipoolist. Ihne talunik tahtis ta juba ära saata, siis aga võttis munk taskust kivi ning väitis, et sellest saab keeta võrratu supi. Kõik, mida selleks vaja, on pott veega ja tuli. Talunik oli üllatunud ning palus munka talle seda imet näidata. Munk keetis kivi väheke, maitses siis ja arvas, et väheke pekki ei teeks paha. Üllatunud talunik andis talle viilu pekki. Munk pani pekiviilu vee sisse, proovis uuesti ja arvas, et porgand ja vorstike ei teeks ka paha. Selliselt meelitas kaval munk talunikult veel mitmeid lisandeid välja. Tulemuseks oli korralik hea maitsega supp. Pärast supi söömist puhastas munk kivi ja pistis uuesti leivakotti.

    Valmistamine

    1. Tõsta kivi potti. Lisa pekk, seajalg ja vorstid, hakitud sibul ja tomatikuubikud ning keeda soolvees. 
    2. Võta veidi puljongit ja püreesta selles pooled ettekeedetud ubadest. Paks segu pane tagasi potti ning lisa ülejäänud oad. Lisa kartulikuubikud, porgandiseibid ja kapsas ning keeda lõpuni. 
    3. Võta liha ja vorstid välja, tükelda ning jaga taldrikutesse. Vala peale 
    4. juurviljad ja puljong.
    PromoOma Maitse