Minu isiklikuks lemmikuks on Bon Soya grillkotletid, mis leiavad oma koha igal suvisel grillõhtul. Eriti kiire ja mugav on neid mõned tunnid enne grillimist marineerida Santa Maria magusa tšilli marinaadiga. Bon Soya valikust leiab grillimiseks ka taimseid viinereid ja grillvorste, mis ideaalselt koduse hot-dogi vahele sobivad.

Suurima valiku Bon Soya tooteid leiab Prismadest. Kellel aga Selver kodu lähedal, leiab sealt Uvicu maitsvaid taimseid kotlette. Grillile sobivad neist kõige paremini Uvicu Tex-mex sojaburgerid, ka neid võib enne grillimist meelepärase kastmega marineerida.


Eelnimetatud burgerite kõrvale sobib grillile panna ka küüslaugune spargel. Selleks määri spargel õli, paari küüne purustatud küüslaugu ja meresoolaga kokku ning lase kuumal grillil küpseda 5-10 minutit.

Jaaniõhtud on pikad ja võimaluse korral üritatakse kogu jaaniöö veeta õues. Selleks, et ka hilisematel öötundidel oleks midagi hamba alla pista, soovitan juba kustunud lõkke tuhka visata mõned kartulid, et proovida vana head eesti klassikat - tuhas kartuleid.

Selleks mässi kartulid fooliumisse ja aseta tuha alla, kui lõkkest on järele jäänud ainult mõned söed ja tuhk. Seejärel katsu kartulit aeg-ajalt. Kui kartul on katsudes pehme, on ta valmis söömiseks. 
Eestimaa valged suveööd on imeline aeg oma lähedastega väljas aja veetmiseks ja miks mitte üheskoos ka uusi, põnevaid ja maitsvaid taimseid toite katsetada!


Siin on veel paar soovitust, kuidas mõnusaid ja teada-tuntud maitseid ka taimsel kujul jaanilauale lisada saab!

Valmistamine


Täidetud šampinjonid


  • 

Tükelda või riivi juust väiksemateks tükkideks, lisa veidi majoneesi, et juustusegu koos püsiks. 
  • See retsept on hea võimalus katsetamaks erinevaid taimseid juustusid ja toorjuustusid, mis võivad olla koju ostetud. Igal juhul on tulemus imemaitsev! 
  • Lõika šampinjonidelt ära seene jalaosa, nii et jääks väike süvend. 
  • Täida šampinjonid juustuseguga ja küpseta grillil 5-10 minutit, kuniks juust sulanud ja seen küpsenud. 
  • Tublimad võivad seened ka eraldi fooliumisse mässida.

Kodumaine coleslaw salat


  • 
Salatiks grillkotlettide kõrvale või hot-dogi vahele sobib ideaalselt ameerikapärane coleslaw, mis on tegelikkuses üks kergemaid ja võib öelda ka odavamaid salateid, mida jaanilauale panna.
  • 
Selle salati tegu on väga lihtne valmistada! Lihtsalt lõika või riivi kõik koostisosad ülipeenteks ribadeks (võid kasutada ka köögikombaini või muid abivahendeid, mis kodus leidub), lisa Taimetoitlaste kaste ja maitsesta soola ning musta pipraga.
  • Pealtnäha liigagi lihtne salat on meie peres alati kujunenud õhtu hitiks. Nagu eelpoolgi mainitud, passib see ideaalselt hot-dogi või ka burgerikukli vahele kotletile seltsiliseks.