Koostisained

  • 40 min
  • 6 portsjonit
 RETSEPT
3 dlJahu
2.5 dlKaerahelbed
0 veidikeSool
1 dlSuhkur
1 dlFariinsuhkur
150 gVõi
 TÄIDIS
4 tkÕun (hapukam sort)
4 splSuhkur (või fariinsuhkur)
4 splVõi
1 tlKaneel (jahvatatud)
 SERVEERIMISEKS
 Vanillijäätis
Karamellimaitselise põhja ja kattega kook valmib ruttu, kuna küpsetama peab vaid põhja.

Valmistamine

  1. Sega pehme või ja suhkrud. Lisa omavahel segatud jahu, kaerahelbed ja sool. Sega ühtlaseks. Suru tainas pikliku või 24 cm läbimõõduga ümara koogivormi põhja ja servadesse. Küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit. 
  2. Koori õunad, puhasta seemnekojast ja viiluta. Sega õunad suhkruga. Sulata pannil või ja pane sinna õunad. Lisa ka kaneel. Kuumuta kõrgel kuumusel aeg-ajalt segades, kuni õunad karamellistuvad. Tõsta tulelt ning vala täidis põhjale. Määri laiali ja serveeri kohe vanillijäätisega.
PromoOma Maitse