Koostisained

  • 2t 15min
  • 6 portsjonit
 AEGLASELT KÜPSETATUD SEAKÜLG:
1 kgseakülge
1 lkuuma kanapuljongit
 pöidlasuurune jupp hakitud ingverit
3 hakitud küüslauguküünt
1 slriisi- või veiniäädikat
1 slsuhkrut
 GLASUUR:
2 slõli
 soola ja pipart
 pöidlasuurune jupp hakitud ingverit
1 tšillipipar
2 slmett
2 slpruuni suhkrut
3 slsojakastet
1 tlhakitud sidrunheina
Mahlane, magus ja kleepuv ning parajalt vürtsikas seakülg võidab südameid mängleva kergusega.

Valmistamine

  1. Aseta potti kõik seakülje komponendid. Lase keema tõusta, kata kaanega ning hauta vaiksel kuumusel umbkaudu kaks tundi. Keera kuumus ära, jahuta veidi ning tõsta seakülg välja. 
  2. Tükelda seakülg suupärasteks tükkideks ja sega 1 sl õliga. Sega väikeses kausis omavahel ülejäänud glasuurikomponendid. Kuumuta ülejäänud õli pannil, lisa pannile tükeldatud seakülg, maitsesta soola ja pipraga ning prae kõrgel kuumusel, kuni sealiha on kuldse kooriku saanud.
  3. Kalla seaküljele peale glasuur ja kuumuta seni, kuni glasuur on läbikuumutatud ja kleepuv. Tõsta pliidilt, jahuta veidi ja serveeri koos meelepäraste lisanditega. 

HEA TEADA!
Läbikasvanud seakülg on tänuväärne ja väga rahakotisõbralik lihatükk, millest saab üsna kerge vaevaga imeliselt maitsva roa valmistada. Seakülg on Aasia köögis väga hinnatud, miks siis mitte meilgi.
Oma Maitse