18.09.2015, 12:23
Kõrvitsamannapuding astelpajukastmega
Eesti rahvustoit!
FOTO:
Koostisosad:
Puding
- 150 g rõõska koort (10%)
- 200 g kõrvitsat
- 1.5 dl mannat
- 10 g võid
- 4 tk muna
- 50 g suhkrut
Astelpajukaste
- 200 g astelpaju marju (nt. külmutatud)
- 100 g suhkrut
- 100 g vett
- 1 tk kaneelikoor
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 15 g võid
Kõrvits koorida, tükeldada kuubikuteks, keeta veega pehmeks, püreerida, kurnata liigne vesi ja jahutada. Koor ja või keema kuumutada, sõristada sisse mann. Keeta kuni manna on pundunud. Lisada kõrvitsapüree ja jahutada. Vahustada munakollased suhkruga ja lisada pudrule. Lisada ettevaatlikult segades vahustatud munavalged.
Panna segu küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ja küpsetada ahjus 180-200º C juures 30-40 min. Astelpaju kastme valmistamiseks keeta marjad suhkruga ja kaneeliga maitsestatud vees pehmeks ja püreerida. Lisada võid ja vajadusel kokku keeta, kuni kaste on siirupine. Kurnata ja jahutada.
Serveerida puding kuumalt taldrikul koos kastmega.