Koorene kõrvitsarisoto rammusa riivjuustuga
Ühe suurima kodumaise juustu- ja võitootja Epiima tootevalik täienes rammusa riivjuustu näol, mida Põhjaka mõisa kokk Märt Metsallik soovitab lisada kooresesse kõrvitsarisotosse.
Koostisosad:
Koorene kõrvitsarisoto rammusa riivjuustuga
- 120 g Kõrvitsakuubikuid
- 150 g Kõrvitsapüreed
- 250 g Risotoriis
- 150 g Rammusat riivjuustu
- 1 tk Sibul
- 4 tk Küüslauguküün
- 50 g Või
- 1 sl Valge veini äädikat
- 150 ml Valge vein
- 50 ml Vahukoor
- Suhkur
- Sool
- Pipar
Lisaks naturaalsele lepasuitsu- ja vanale heale Eesti riivjuustule, on Epiima valikusse lisandunud ka ahjuvormidesse sobiv Pizzamix ning Ekstra rammus riivjuust. Viimane sobib Põhjaka Mõisa koka Märt Metsalliku sõnul eriti hästi just neisse roogadesse, millele on omane koorene ja pisut vedelam konsistents – näiteks pasta või risoto.
“Kõrge valgu- ja rasvasisaldusega juust seob sulades toidu ühtseks tervikuks ning lisab ka toiteväärtust,” selgitas Metsallik ning lisas, et risoto valmistamisel peaks kindlasti jälgima, et riis ei keeks liiga pehmeks ning juust tuleks lisada alles lõpus.
Epiima turundusjuhi Elsi Leisti sõnul jõuavad nii riiv- kui tükijuustud eestlaste toidulauale üha sagedamini just erinevates küpsetistes, vormiroogades ja salatites.
“Selleks, et anda uusi ideid tervisliku ja maitsva toidu valmistamiseks, kutsusime appi kolm andekat kokka Põhjaka mõisast, kes on juba aastaid seisnud puhta ja kodumaise toidu eest ning sellega nii restoranikriitikute- kui külastajate poolehoiu võitnud,” selgitas Leist ning lisas, et alates jaanuarist tutvustavad hinnatud Põhjaka mõisa kokad iga kuu põnevaid uusi juusturetsepte, mida kodus järgi proovida.