07.01.2013, 14:48
Koorene kalasupp merikarpidega
Mereannisupi retsepti leidmislugu ei mäleta enam keegi, aga Aini peres on supist saanud traditsioonidega roog. Menüüs on see vähemalt korra koos.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- Või
- Õli
- 4 tk Porgand
- 1 tk Sibul (väike)
- 0.5 tk Forell (või lõhe)
- 4 dl Kartul (tükeldatud)
- 100 g Valge kala filee
- 12 tk Merikarp
- Herned (külmutatud)
- 4 dl Rõõsk koor 35%-line
- Maitseroheline
- Sool
- Must pipar
- 4 tk Vutimuna (keedetud)
Pane suuremat sorti pott tulele ning määri potipõhja võid ja õli. Lisa porgandirattad ja tükeldatud sibul. Pruunista. Kalla peale keev vesi. Pane potti ka pestud punane kala. Keeda mõni minut ja võta poolküps kala välja, et see pudruks ei keeks. Puhasta kala: eralda luud, nahk ja pea. Samal ajal tõsta potti tükeldatud
kartul. Kui juurviljad on pehmed, lisa puhastatud lõhetükid ja valge kala fileeribad, merikarbid ning herned. Kui karbid on pinnale tõusnud, vala peale rõõsk koor. Lase hetkeks keema tõusta, võta pott tulelt. Maitsesta. Serveeri maitserohelise ja keedetud vutimunadega.