KOMBUCHA | Veriapelsinilimonaadid
Elasin 20. eluaastatel mitu aastat Roomas, kus läksin detsembrist maini igal hommikul Trastevere turule, istusin purskkaevu juurde ja tellisin hommikukohvi kõrvale erepunase spremuta (värskelt pressitud veriapelsinimahla).
Koostisosad:
Veriapelsinilimonaad proseccoga
- 2 tk Veriapelsini
- 2 l Maitsestamata teeseenejooki
- Tempimiseks Proseccot
- Tsitruse- või käsimahlapress
Veriapelsinilimonaad Angosturaga
- 1 tk Veriapelsin
- 0.5 l Maitsestamata teeseenejooki
- Tempimiseks paar tilka Angostura bitterit
- Serveerimiseks apelsinikoore keerdus riba
- Tsitruse- või käsimahlapress
- Õhukindla korgiga 500 ml klaaspudel
Nostalgiast sündiski siinne retsept. Koostasin kaks retsepti eri koguse apelsinidega, et jooki võiks juua kas kohe värske hommikumahlana või pudelisse villitud gaseeritud joogina, mis meenutab rohkem mulliga limonaadi või õhtust napsi. Esimest neist kõlbab kohe tarvitada!
Mina kasutasin teeseenekokteili valmistamiseks Angostura bitterit, taimset alkohoolset jooki (44,7 alkoholi mahuprotsenti), mis sisaldab ürte, vürtse ja emajuurt. Üks meie majapidamise nurgakive, bitter, annab väikses koguses lisatuna täidlase ja sügava maitse. Alkohoolseid ja alkoholivabu bittereid toodavad paljud ettevõtted, osa neist on ürdised, osa puuviljased. Tegemist on hõrgu viimase hetke lisandiga, mis sobib igale joogile.