Koostisained

     TAINAS
     jahu
     vett
     õli
     PITSAKATE
    1 purk ube tomatikastmes
    1 hakitud sibul
    200 gkülmutatud maisi (sobib ka purgimais)
    150 ghakitud seeni
     maitse järgi tomatikastet ja ketšupit
    100 gtaimset riivitud juustu (kasutan Violife´i mozzarellat)
     maitse järgi ürte (basiilik ja pune) ja soola
    Mulle väga maitseb pitsa, aga ma teen seda väga harva, sest ma lihtsalt ei viitsi tainast sõtkuda, rullida ega jahumajandusega tegeleda. Kuigi poest saaks vist ka veganitele sobilikku pitsatainast, aga ma pole jällegi viitsinud kindlaks teha, kas ja kus seda müüakse. Ühesõnaga, olen laisk. Tegelikult pitsatainas valmib ju kiiresti, lihtsalt jahu, vesi ja törts õli kokku segada ja voila! Tainas ongi tunde järgi tehtud.

    Valmistamine

    1. Sega tainas kokku ja jäta seisma.
    2. Praadisin pannil kergelt läbi hakitud sibula. Seejärel lisasin külmutatud maisi ja hästi natuke vett. Kui mais oli enam-vähem pehme, lisasin oad tomatikastmes ja seened ning lasin segul veel korraks haududa. Kui kasutada konservmaisi, siis võib kohe panna maisi koos ubadega. 
    3. Järgmisena lisasin maitseained ja pisut ketšupit. Kuna oad on juba niikuinii tomatikastmes, siis võib ketšupi ka ära jätta, aga mulle meeldib rohke tomatikastmega pitsa.
    4. Rullisin taina nii suureks, et kataks tervenisti ühe ahjupanni. Kui tainas sai pannile asetatud, määrisin sellele tomatipastat ja veel natuke ürte. 
    5. Panin tomatipastase taina ahju 200 kraadi juurde umbes kümneks minutiks. Siis võtsin selle välja ja lisasin pannil valminud segu ja riivitud juustu ning panin pitsa veel umbes kümneks minutiks ahju. 
    6. Aurutasin juurde veel lehtpeeti ja porrut, mis oli vaja külmkapist ära kasutada. Nii et tervislikum roheline amps sai ka pitsa kõrvale.

    Allikas: www.veganipaevaraamat.com

    KingitusOma Maitse