17.09.2015, 12:30
Kodujuustukook kama ja jõhvikatega
FOTO:
Koostisosad:
Põhi
- 200 g musta leiba
- 3 sl tumedat suhkrut
- 100 g võid
Täidis
- 200 g maitsestamata toorjuustu
- 200 ml vahukoort
- 300 g kodujuustu
- 3 dl jõhvikaid (võib ka külmutatuid)
- 3 sl suhkrut (või jõhvikatoormoosi)
- 4 sl kamajahu
- 5 sl jõhvikamahla või vett
- 5 tl želatiini
Kaunistamiseks
- jõhvikaid (külmutatud)
- rukkililleõisi
Purusta kuivanud leivaviilud köögikombainis või riivi käsitsi. Kuumuta võid ja suhkrut pannil kuni suhkru lahustumiseni. Lisa riivitud leib, kuumuta segades läbi ja kalla küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja. Suru ühtlaseks ja tõsta täidise valmistamise ajaks külma.
Püreesta jõhvikad suhkruga toormoosiks. Pane želatiin viieks minutiks mahla sisse paisuma, sulata seejärel kuumal veevannil (ära lase keema) ja jäta jahtuma. Samal ajal vahusta vahukoor, lisa toorjuust ja vahusta ühtlaseks. Sega toorjuustuvahu hulka toormoos, kodujuust ja kama. Sega läbi ja nirista vahustades juurde väheke jahtunud želatiin. Laota vaht vormi rukkileivapõhjale. Lase tarduda külmas 4–5 tundi või üle öö. Kaunista marjadega ja serveeri.