Tatratangu keetmiseks on kaks viisi. Prae tatratangu mõni minut kuumas õlis ja alles seejärel lisa vesi. See teeb tulemuse eriti sõmeraks. Teisalt võib praadimise ära jätta: pese tatar läbi ja aseta potti. Vett lisades arvesta, et tatar paisub keedes vähemalt poole, kui mitte 2/3 jagu. Jälgi, et roog põhja ei kõrbeks, vajadusel lisa vett. Lõpptulemus peab saama pehme, aga mitte pudrutaoline. Tõsta toit tulelt ja lase veel kaane all taheneda.

NÕUANNE. Kui tatart on plaanis kasutada ainult soolastes toitudes, võid keeduvee asemel kasutada puljongit. Hiljem võid pudru segada praetud sibula, peekonikuubikute ja seentega ning serveerida hapukoore ja maitserohelisega.

Tatraroad beebile (alates 4. kuust)
Eelista tatratangu eeltöödeldud kiirhelvestele, sest viimastest on kasulikumad ained juba kadunud. Kuna tatar on neutraalse maitsega, sobib see kokku enamiku muude toiduainetega.

Soolased kombinatsioonid: tatarlillkapsas- porgand; tatar-kõrvits; tatarpunapeet- liha.

Magusad kombinatsioonid: tatar ja õun või pirn, tatar-aprikoos, tatar-pohlad/ jõhvikad-vahtrasiirup, tatar-kohupiimakreem, tatrapannkoogid.

Hakkliha
Pehmus ja suupärasus teevad hakklihast väikelaste lemmiku. Seda võib beebile pakkuda püreedelt tükilisele toidule üleminekul 10.–12. elukuu paiku. Eelista kvaliteetset taisemat liha ja valmista hakkliha ise.

Frikadellisupp (alates 12. kuust)

Õun
Talvisel ajal on eriti ahvatlevad magustoidud, mis täidavad toa soojuse ja hea lõhnaga. Pealegi on väikelastele puu- ja köögiviljade ahjus kuumutamine kasulikum kui keetmine, sest kasulikud ained jäävad alles, mitte ei satu keeduvette.

Kodune ahjuõunajogurt (alates 10. kuust)

Õunapüree (alates 4. kuust)

Ahjuõunad mandliiirisekattega (alates väikelapseeast)

Tatra-õunakreem (alates 4. kuust)