Kilukarbist kalamarjani
Koostisosad:
KILU-KODUJUUSTUKASTE
- 200 g Kodujuust
- 0.5 karpi Kilu
- peotäis Murulau, till, basiilik
- 2 sl Hapukoor
- 100 g Sulatatud juust (lepasuitsu)
INGVERILÕHE
- Lõhefilee või
- 200 g Forellifilee
- 1 sl Ingver (marineeritud)
- 1 tl Hele sojakaste
- Murulauk (soovi korral)
MARINAATORIS RÄIM
- 300 g Räimefilee
- Nisujahu
- Sool
- Must pipar
- Õli (praadimiseks)
MARINAATOR
- 5 dl Vesi
- 2 tk Mugulsibul
- 2 tk Porgand
- 1 jupp Ingver
- 5 sl Suhkur
- 10 tera Must pipar
- 2 lehte Loorber
- 2 sl Äädikas
- 1 tk Kaneelikoor
Kilu-kodujuustukaste: viska kogu kamp blenderisse ja lase uhada.
Ingverilõhe: Viska kogu kupatus lõikelauale ja udja noaga, kuni kõik on ühtlane mass. Edasi vormi kalast meeldiv kuju ning pane taldrikule. Serveerimisel ole loominguline. Võid kasutada näiteks peenleivapuru, erinevaid maitsevõisid, krõbeleiba ja saia, sutsu rohelist, tomateid, fileeritud tsitruselisi jne.
Marinaatoris räim: Paneeri räimefileed jahus ja maitsesta soola-pipraga. Prae kuumal pannil õlis kuldpruuniks, viska majapidamispaberile, et liigne õli kaoks. Seejärel aseta kaussi või ämbrisse. Aja vesi keema, viiluta mugulsibulad ja porgandid. Koori ingver ja viiluta samuti, siis pane koos ülejäänud komponentidega potti, lase keema, meki veel. Vala praetud räimedele, lase olla öösel tasa külmkapis ja hommikuks ongi toit valmis.