28.01.2016, 10:27
Kikerherned ja pasta
Lihtne toitev lihata argiroog, millest leiab mõnusa rosmariiniaroomi ja pähklised kikerherned. Kusjuures tavapärane pastalisand parmesan pole maitsestajana siin oluline.
FOTO:
Koostisosad:
RETSEPT
- 2 tk Mugulsibul
- 0.5 tk Tšilli
- 4 spl Oliiviõli
- 1 tk Rosmariin
- 400 g Kikerherned
- Sool
- Must pipar
- 5 tk Keskmine tomat
- 250 g Teokarbikujuline pasta
1. Tükelda sibul ja tšilli õhukesteks ribadeks. Lõika tomat neljaks, eemalda seemned ja tükelda viljaliha.
2. Kuumuta sügav pann, lisa õli ning sibula- ja tšilliribad. Pruunista need ning lisa siis okstelt rebitud rosmariinilehed ja tomatitükid. Maitsesta soola ja pipraga ning kuumuta, kuni tomatid on peaaegu lagunenud.
3. Nõruta kikerherned ning uhu need sõelal külma veega üle, lisa pannile ja kuumuta seni, kuni on läbinisti soojad.
4. Keeda pasta soolaga maitsestatud vees poolpehmeks, nõruta ja sega kastmega hästi läbi. Serveeri kohe eelkuumutatud taldrikutelt, soovi korral nirista peale head oliiviõli.