Koostisained

500 gkartulit
700 gtükeldatud kõrvitsat
 peotäis värsket tüümiani
4 dlvahukoort
1 küüslauguküüs
 soola ja musta pipart
Prantsuse mõjutustega sügisene ahjuvormiroog, mis võlub eelkõige oma lihtsusega. Kuna erilisi maitseaineid selles roas ei ole, maitsevad nii kartul kui kõrvits just sellisena, nagu nad on. Kui soovid veidi lahjemat rooga, kasuta vahukoore asemel toidukoort.

Valmistamine

  1. Koori ja viiluta kartul ja kõrvits. Võita ahjuvorm ning laota viilud sellesse kihiti, vahele puista hakitud tüümiani.
  2. Sega vahustamata koor, hakitud küüslauguküüs, sool ja must pipar.
  3. Vala segu vormi, kata pealt fooliumiga ja küpseta 180-kraadises ahjus 45 minutit. Eemalda foolium ja küpseta 200-kraadises ahjus veel 15 minutit.
  4. Serveeri taimetoiduna või lihaprae lisandina.
Oma Maitse