Et mulle endale ta niisama joomiseks siiski veidi liiga terav, mõtlesin katsetada shotti hoopis toidutegemisel. Shotis endas on olemas nii hape (õun ja sidrun), magusus (mesi) ja ka teravus (tšilli), tundus loogilisena katsetada shotti kala marineerimiseks. Soolaseks maitsenüansiks lisasin sojat ja superhea marinaad oligi minutiga valmis!

Marineerimisest ülejäänu kastme saab kalavarraste küpsemise ajal maitsvaks hapukas-magusaks kastmeks keeta, mida söömise ajal mõnus kalale veel lisaks niristada. Tervislikke kalavardaid saab küpsetada kas grillil või ahjus, kuidas iganes soov ja võimalus on.

Valmistamine
  • Pane puitvardad veega kaetult likku. 
  • Eemalda lõhefileelt luud ja nahk. Lõika kala u 1,5 cm suurusteks kuubikuteks. 
  • Sega Chilitrim shotid sojakastmega marinaadiks. 
  • Tõsta kalatükid marinaadi ja lase 20 minutit maitsestuda. 
  • Tükelda paprika ja sibul. 
  • Lükka maitsestunud kalatükid vaheldumisi paprika- ja sibulatükkidega neljale vardale. 
  • Küpseta ahjus restil, mille alla on asetatud küpsetusplaat, umbes 10 minutit. 
  • Grillil valmistades grilli vardaid vahepeal ettevaatlikult keerates u 10 minutit. 
  • Vala ülejäänud marinaad väiksesse potti ja lase keema tõusta. 
  • Keeda kaaneta u 5 minutit, kuni kaste pakseneb veidi. 
  • Serveeri lõhevardaid Chilitrimi kastme, hakitud rohelise sibula ja riisiga.