Vaata, kuidas valmistada tomatikastme ja mozzarella kattega ahjulihapalle:

Valmistamine
  • Sega suures pajas ühtlaseks massiks kokku hakklihad, sink, sibul, küüslauk, riivsai, lahtiklopitud muna, vahukoor, osa riivitud Parmesanist. Maitsesta segu oregano ja meresoolaga. 
  • Moodusta massist golfipalli suurusd lihasfäärid ja prae need oliiviõlis pruuniks. Tõsta lihapallid ahjuvormi.
  • Prae pannile jäänud õlis veel küüslaiku, lisa tšillihelbeid. Kalla pannile ka tomatipüree, pool pokaali punast veini. Maitsesta oreganoga.Sega. Peale viieminutilist redutseerimist kalla kaste lihapallidele peale.
  • Vaata, et kõik lihapallid oleksid tomatikastmega kaetud, valmista pallid 150 kraadises ahjus 1,5 tunni jooksul.
  • Tõsta ahjuvorm välja ning riputa pallide vahele mozzarellaribasid, raputa peale alles jäänud riivitud Parmesan. Pane pallid uuesti ahju,
  • 10 minutit hiljem tõsta sulava juustu keskel vedelevad krõbedad lihapallid ahjust välja. 
  • Serveeri koos lisandiga. Head isu!